Конкурсна комісія обрала голову Нацагентства з повернення активів
17:45 28.11.2016
255

Про це повідомила член Конкурсної комісії Дарина Каленюк по закінченню засідання.

В понеділок конкурсна комісія рекомендувала Антона Янчука, чинного заступника міністра юстиції, на посаду директора Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

За Янчука проголосували 6 з 8 членів конкурсної комісії. За законом, комісія має обрати та рекомендувати одного претендента на посаду директора Нацагентства, якого призначає Кабмін.

Нагадаємо, 29 вересня комісія допустила до останнього туру співбесід наступних кандидатів: Людкевич Станіслав, Ніжинська Ірина, Сологуб Володимир, Усатий Григорій, Янчук Антон.

Агентство з управління активами було створено у лютому 2016 року з метою упорядкування процесу управління майном, арештованим під час досудового розслідування корупційних злочинів, а також – з метою отримання прибутку від реалізації активів, конфіскованих у корупціонерів за рішенням суду.

До складу конкурсної комісії з обрання керівника Агентства увійшли журналісти, експерти-правники та представники антикорупційних громадських організацій. Конкурс на посаду директора був оголошений на початку липня 2016 року.

Конкурс відбувався у два етапи: тестування та співбесіди. Документи для участі у конкурсі подали 20 кандидатів з державних установ, вищих навчальних закладів, приватного сектору та тимчасово безробітні.

Економічна правда

Читайте також