Київ: Росії загрожують нові санкції
14:41 21.04.2017

Проти Росії можуть ввести додаткові санкції, якщо вона відмовиться виконувати остаточне рішення Міжнародного суду ООН. Про це заявив президент України Петро Порошенко, інформує прес-служба глави держави в п'ятницю, 21 квітня, - пише Кореспондент. Net.

"На моє переконання, також унікальність цієї ситуації в тому, що коли буде прийнято рішення Міжнародного суду ООН, воно не вимагає жодного додаткового голосування - ні Генеральної асамблеї ООН, ні Ради безпеки ООН", - заявив Порошенко.

За його словами, це рішення прямої дії: воно повинно виконуватися кожною державою-членом ООН і за його невиконання будуть передбачені санкції, які "боляче вдарять по будь-якій державі, яка зважиться ігнорувати дане рішення". Порошенко наголосив, що наразі необхідно якнайкраще представити в суді позицію держави Україна і визначити державу-агресора. Він зазначив, що Міжнародний суд ООН закликав Росію до повного виконання Мінських домовленостей. Таким чином це робить держава стороною Мінських угод, а не посередником, як Росія раніше себе представляла.

Нагадаємо, 19 квітня, Міжнародний суд ООН в Гаазі виніс проміжну ухвалу за позовом України проти Росії. Зокрема, визнані недостатніми докази України про фінансування Росією тероризму.

Читайте також