Кабмін змінив порядок призначення субсидій
08:04 09.09.2016
253

Про це пише liga.net.

Як пояснили в Мінсоцполітики, проект акта було розроблено з метою уточнення порядку обчислення сукупного доходу для призначення населенню субсидій, а також механізму подачі заяви і декларації в електронній формі.

Зокрема, внесеними змінами передбачається:

- не враховувати в сукупний дохід при призначенні субсидії вартість безоплатно отриманих санаторно-курортних путівок, протезно-ортопедичних виробів, засобів реабілітації, сум, які виплачуються в порядку відшкодування шкоди (регресні виплати), заподіяної працівникові за ушкодження його здоров'я, пов'язаного з виконанням ним трудових обов'язків;

- рпи призначенні субсидії в першому кварталі до середньомісячного доходу враховувати дохід від земельної частки (паю), нарахованого один раз на рік в четвертому кварталі попереднього року, в середньомісячному розмірі на підставі відповідних довідок.

Також прийнятою постановою уточнюється порядок автоматичного призначення субсидії громадянам на наступний період, а також дії особи в разі незгоди з рішенням про автоматичне призначення субсидії.

Нагадаємо, раніше наявність земельних паїв не впливала на право отримання субсидії.

При розрахунку розміру субсидії враховується дохід, який приносить майно. Якщо пай не здається в оренду, то дохід відсутній.

Попередня новина
Наступна новина
Читайте також