Г.Тука про Станицю Луганську: рішення про припинення розведення не існує
08:19 09.10.2016
255

"Що стосується Станиці. Ніякого рішення про припинення розведення не існує. Ще не настав строк, який був визначений", - сказав він.

Він заперечує побоювання про те, що розведенням сил Україна може здати Станицю Луганську.

"Щодо координат. Мова йде про те, що з нашого боку буде усунений недалеко в бік населеного пункту один лише пункт спостереження, а з боку терористів той блокпост, який вони за домовленостями встановили на тому березі річки, який контролює центральна влада. Ні про яку здачу Станиці Луганської центральною владою не йдеться", - наголосив Г.Тука.

При цьому на Золотому розведення заплановано на 15 метрів.

"Навіщо з цього робити якусь сенсацію", - зазначив заступник міністра.

Раніше глава Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на 9 жовтня розведення військ і техніки в районі Станиці Луганській не відбудеться.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі. Згідно з рамковим рішенням про розведення сил і засобів, СММ ОБСЄ здійснює "на постійній основі моніторинг та верифікацію процесу розведення сил і засобів на узгоджених ділянках розведення".

Означені три зони безпеки площею не менше 2 на 2 кв. км будуть створені в районі населених пунктів Золоте, Петровське та Станиця Луганська.

Прес-секретар представника України в контактній групі, колишнього президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила, що розведення сил у Станиці Луганській відбудеться 9 жовтня.

Пізніше бойовики так званої "народної міліції ЛНР" готові до розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської 9 жовтня.

Джерело: УНН
Читайте також