ГПУ звернеться до Президента щодо внесення поправок до закону про заочне засудження
17:27 05.11.2016
252

"Проблема, яка обговорювалася сьогодні – це процедура заочного засудження. Є два закони. Один за іронією долі був прийнятий ще при Януковичі. Згідно йому, є низка проваджень, які можна направляти в суд. Тому що там є розшук Інтерполу, відповідні міжнародні рішення... Є також інший закон, який був прийнятий одночасно з моїм призначенням на посаду (генпрокурора - ред.). Низка юристів кажуть, що він недосконалий. Генпрокуратура розробила проект змін до цього закону, щоб уникнути можливих звинувачень з боку Європейського суду з прав людини... і з приводу вибіркового правосуддя", - сказав Луценко.

Генпрокурор зазначив, що цей закон обговорювався з рідними Героїв Небесної Сотні і погоджений з ними.

"Сьогодні на зібранні членів родин "Небесної сотні" він був погоджений. Я звернувся, за дорученням сьогоднішнього високого зібрання, до Президента, аби зробити цей закон невідкладним. Також звернувся до ВР, щоб розглянути його, і я буду аргументувати, чому він потрібен. При чому йдеться не лише про Януковича, а про будь-кого, хто скоїв тяжкий злочин, втік з країни і намагається уникнути правосуддя", - розповів Луценко.

"Найбільше він (Янукович, - ред.) він боїться втратити все награбоване у цієї країни. Тому ми повинні засудити його в тому числі і заочно, і таке рішення має прийняти чесний і об'єктивний суд, одночасно конфіскувавши все награбоване в українського народу", - зазначив він.

Нагадаємо, Ю.Луценко заявив, що у справі Януковича фігурує півтора десятка нардепів, але подань щодо них поки немає.

Джерело: УНН
Читайте також