Головні новини 3 липня: Дейдей і його недоторканність, замах на Макрона і вибух іномарки в Одесі
18:38 03.07.2017
255

У центрі Одеси вночі підірвали іномарку Toyota Самгу, коли вона стояла на відкритій парковці. Від вибухової хвилі потріскалися і розбилися вікна у будинку навпроти - Палаці студентів. За даними ЗМІ, автомобіль належав військовому пенсіонеру і вибухівку заклали під колесо автомобіля, найімовірніше, через борги. За інформацією джерел місцевого видання "048", автомобіль належить колишньому одеському депутату, - пише 112.ua.

На користь депутата від "Народного фронту" Євгена Дейдея завершилося сьогоднішнє засідання регламентного комітету Верховної Ради - він не рекомендував парламенту знімати недоторканність з депутата. Генпрокуратура звинувачує Дейдея у незаконному збагаченні на суму 4,95 млн гривень. Однак генпрокурор Юрій Луценко не збирається відступати і заявив, що знову направить подання до парламенту на зняття недоторканності з Дейдея.

У Франції поліція запобігла замаху на президента Еммануеля Макрона. Затримали 23-річного молодика, що дотримується правих поглядів. Він планував напасти на Макрона 14 липня, в День взяття Бастилії, на Єлисейських полях. Коли до нього прийшла поліція, він погрожував їм кухонним ножем, ще два ножа було заховано в автомобілі.

У Баварії сталася страшна ДТП за участю пасажирського автобуса і вантажівки. Автобус, що слідував у напрямку Нюрнберга, на повній швидкості врізався у фуру і згорів. За даними поліції, 18 людей загинули, серед них - один з водіїв автобуса. Загиблим було від 66 до 80 років. Ще 30 пасажирів отримали важкі травми.

Посол Великобританії Джудіт Гоф висловилася за спрощення візового режиму з Україноюта зібралася переконувати цьому уряд Британії.

На цьому тижні синоптики прогнозують в Україні сонячну і теплу погоду. Дощі з грозами можуть пройти у вівторок, 4 липня, у східних і південних областях, найтепліше буде в центральній Україні і півдні.

Читайте також