Ф.Штайнмаєр: Україна та Росія мають утриматись від подальшого загострення ситуації в Криму
13:41 14.08.2016
257

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, передає УНН з посиланням на сайт МЗС Німеччини.

"Останнє загострення в Криму повинно викликати у нас занепокоєння. Ніхто не може в цій і без того складній ситуації бути зацікавлений в новій ескалації. Ми очікуємо від обох сторін, що вони відмовляться від усіх кроків, які можуть привести до подальшого загострення ситуації. Також ми очікуємо, що інцидент буде перевірено об'єктивно. Ми знаходимося в контакті як з Україною і Росією з цього питання. Я, звичайно, також обговорювати цю тему з міністром закордонних справ Росії під час мого візиту в Єкатеринбург в понеділок", - заявив Ф.Штайнмаєр.

Нагадаємо, 10 серпня президент РФ В.Путін, коментуючи твердження ФСБ РФ про нібито підготовку Україною “теракту в Криму”, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору.

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму “безглуздими і цинічними”.

Міністерство закордонних справ України заявило, що в Україні рішуче засуджують заяви Росії про причетність Києва до “тероризму” в анексованому Криму як організовану Кремлем чергову провокацію і відкидають всі ці звинувачення як безпідставні.

Джерело: УНН
Читайте також