У ЄС підтримали надання Україні додаткових 500 мільйонів євро на зброю
13:00 22.03.2022
253

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель наголошує, що в Євросоюзі підтримали надання Україні додаткових 500 мільйонів євро на закупівлю зброї, - про це Боррель сказав на брифінгу після засідань Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ і міністрів оборони країн-членів спільноти.

"Я радий оголосити, що ми досягли політичної домовленості щодо додаткових 500 мільйонів в рамках Європейського фонду миру", - наголосив Боррель.

Високий представник ЄС додав: "Ми вважаємо те, що відбувається в Україні, величезним воєнним злочином, який скоюють російські збройні сили проти українського народу. І це не може відбуватися без відповіді".

Він зазначив, що в Євросоюзі вітають створення Радою ООН з прав людини комісії з розслідування порушень прав людини і міжнародного гуманітарного права, а також розслідування, започатковане прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом стосовно воєнних злочинів і злочинів проти людяності.

"І ми нагадуємо про наказ Міжнародного суду Організації Об'єднаний Націй припинити вторгнення в Україну", - наголосив Боррель.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також