У Вінницькій обласній прокуратурі провели навчання з гендерних питань у межах державної платформи «Безпека. Жінки. Мир»
17:24 17.09.2021
271

У Вінницькій обласній прокуратурі 17 вересня відбулося навчання з гендерних питань для співробітників апарату прокуратури. Захід організовано на виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року, затвердженого Кабінетом Міністрів України у жовтні 2020 року, повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Навчання проведено в межах стратегічної цілі № 1 Національного плану – забезпечення рівноправної участі жінок і чоловіків у прийнятті рішень щодо запобігання і розв’язання конфліктів, постконфліктного відновлення на всіх рівнях та в усіх сферах, зокрема в секторі безпеки і оборони.

Як зазначив заступник керівника Вінницької обласної прокуратури Олександр Смуригін, питання дискримінації за ознакою статі залишається актуальним, навіть незважаючи на суспільний прогрес та глобалізацію світу.

«Це питання стосується не лише жінок, як прийнято вважати, а й чоловіків. Для прикладу, жінок можуть дискримінувати при влаштуванні на роботу, а чоловіків – у питаннях виховання дітей чи отриманні відпустки по догляду за дитиною. І попри те, що питання забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків врегульоване на законодавчому рівні, реальний стан справ у повсякденному житті може відрізнятися», – наголосив О. Смуригін.

Для проведення тренінгу з питань дискримінації за ознакою статі у секторі безпеки і оборони, до якого відносяться всі правоохоронні органи, в тому числі і прокуратура, була запрошена головний спеціаліст відділу сім’ї, гендерної політики та протидії торгівлі людьми управління сімейної політики та оздоровлення Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації Анжела Кіль. Вона представила присутнім візуальну презентацію на зазначену тему, детально зупинилася на методах запобігання дискримінаційним проявам.

Вінницька обласна прокуратура активно долучається до роботи створеної в регіоні платформи з протидії нерівності та для поширення можливостей рівноправного суспільства в межах виконання Україною резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», мета якої – вирішення гендерних питань на всіх етапах мирного процесу, включаючи підтримку миру, миробудівництва і постконфліктне відновлення.

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також