У Вінниці презентували картини створенні штучним інтелектом
20:19 13.04.2023
436

У Сьомому апеляційному адміністративному суді у Вінниці відбулася благодійна виставка творів народного художника України, Володимира Козюка  «У серці з Україною».

Про це повідомляється на сторінках волонтерки та громадської діячки Людмили Станіславенко, а також Сьомого апеляційного адміністративного суду.

"Серія картин «У серці з Україною» вдало поєднує ідею митця, автентичність українського менталітету та технології штучного інтелекту (роботи створені за допомогою технології ШІ у застосунку Midjourney)"- йдеться на сторінці  Сьомого апеляційного адміністративного суду.

Як зазначає сам автор робіт мистецтво може також бути потужною зброєю і об’єднувати українців у супротиві.

"Нейромережа має потенціал для створення зображень, але українська тематика у ній ще не так активно представлена. Це новий для мене напрям, але освоївши його, я можу сказати, що це не так просто, як видається на перший погляд», - поділився своїми думками автор картин Володимир Козюк

Застосунок Midjourney дає можливість генерувати зображення за допомогою текстового опису й певного набору тегів. Для досягнення такого результату застосовуються технології машинного навчання.

"Коли кажуть що можливо ШІ витіснить митців потрібно пам'ятати що саме їх творче мислення, їх ідеї та талант допомагають ШІ створювати витвори мистецтва"- розповідає волонтерки та громадської діячки Людмили Станіславенко

Експозиція триватиме до 12 травня 2023 року.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також