У Вінниці почали створювати мурал «Арка натхнення»
16:03 31.08.2021
295

У Вінниці до Дня міста запланували створити чотири мурали на стінах будівель та 3D-малюнок на Європейській площі. Наразі на багатоповерхівці на проспекті Космонавтів, 39 вже з'явилось зображення «Космічні мрії». А на Європейській площі завершується створення нового 3-D малюнку. Сьогодні, 31 серпня, художники приступили до створення муралу «Арка натхнення» на будинку на вул. О. Соловйова. Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

2 мурал Космонавтів.JPG

«У Вінниці проєкт VIN-ART-CITY реалізують ще з 2015 року. За цей час митці прикрасили зовнішні стіни вінницьких будівель більш ніж 30 масштабними та яскравими зображеннями – муралами (один з різновидів сучасного вуличного живопису). Міський простір оживили талановиті художники з різних міст України – Львова, Рівного, Харкова, а також митці з Чехії», – каже директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

У цьому році на будинку за адресою проспект Космонавтів, 39 з'явився мурал «Космічні мрії». Тут зображений космонавт, який тримає у руці чотири стрічки, до кожної прив'язана планета у вигляді повітряної кульки. Автор цього муралу – художник Віктор Подрезов.

Записати.JPGТакож завершуються роботи над створенням нового 3D-малюнку й на Європейській площі. Нагадаємо, що раніше тут був зображений водоспад, згодом – підземелля.

Сьогодні, 31 серпня, на будинку №3 на вул. Олександра Соловйова, почали створювати мурал «Арка натхнення». Автор ескізу – Ірина Прокопчук. Як розповів куратор проєкту VIN-ART-CITY Олександр Нікітюк Олександр Нікітюк, зображення буде у стилі модерн з елементами класицизму. Тут будуть відображені античні вази та елементи міфології.

У планах створити ще два мурали.  На стіні бібліотеки №1, що на проспекті Коцюбинського, заплановано нанести мурал «Стежка». Ескіз цього зображення створювали три автора. Це художниці Ольга Михайлюк та Юлія Гушул, а також – кримськотатарський художник Рустем Скибін, який працював з багатьма відомим людьми, у тому числі – зі співачкою Джамалою. Цей мурал поєднає кримсько-татарські та українські орнаменти. Також тут будуть написані цитати з творів Михайла Коцюбинського на українській та кримсько-татарській мовах.

А на дев'ятиповерховому будинку, що на вулиці Стельмаха, 17 з'явиться мурал «Лебединий світанок». «Тут намалюють двох птахів, які утворюють серце на фоні світанку. Лебеді символізують любов, а світанок – початок чогось нового, – каже Олександр Нікітюк. – Автор цього муралу – художник Олександр Марченко, який вже не перший рік є учасником проєкту VIN-ART-CITY».

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також