У Вінниці французька міжнародна організація «ACTED» надає свою допомогу сім’ям постраждалих від російського теракту
19:01 01.08.2022
262

Французька міжнародна організація «ACTED» надає свою допомогу сім’ям постраждалих внаслідок російських ракетних ударів 14 липня по Вінниці. Мова йде про разову грошову виплату у сумі 6660 грн. Допомога виплачується на кожного представника родини за їхньою згодою.

На сьогодні дані платежі вже отримали 69 вінницьких сімей.

«Механізм надання допомоги від міжнародної організації «ACTED» є швидким та ефективним. Він дозволяє, по-перше, людям оперативно отримувати допомогу і , по-друге, швидко її застосовувати для вирішення нагальних питань. Це дуже важливо і ми дякуємо «ACTED» за те, що вони відгукнулися і швидко включилися в надання допомоги родинам, які зазнали фізичних наслідків від ударів 14 липня, - каже директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш. - Якщо ми говоримо про тих громадян, які отримали фізичні ушкодження і лікувалися амбулаторно чи стаціонарно, то це 208 постраждалих і ще 27 загиблих. Ці люди та їхні родини при наданні згоди отримають допомогу, в тому числі, і від організації «ACTED».

Швидке надання такої допомоги стало можливим у співпраці з Вінницькою міською владою, зауважив керівник офісу організації «ACTED» у Чернівцях Люка Домер-Чану. Відтак, вдалось швидко налагодити зв’язок із родинами постраждалих або загиблих.

«Ми допомагаємо всім людям в одній родині. Прикладом, якщо у ній 4 людини, то виплати нараховуємо для кожної. Ми зв’язуємося з ними телефоном і заповнюємо анкету, або робимо це безпосередньо на місці, - каже Люка Домер-Чану і додає, що для зручності кошти на всіх членів родини за дорученням отримує один із її представників.

«Фінансова допомога людям зараз дуже важлива, особливо після трагічної події, що відбулася тут», - зазначив керівник офісу «ACTED».

Автор: Павло Петрушко
Читайте також