Цього року у Вінниці на конкурс "Бюджет громадських ініціатив" подали 73 проєкти
11:06 20.08.2021
266

9 серпня відбулося засідання Експертної групи конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади». Цього року, з першого по п'ятнадцяте травня, вінничани на конкурс подали 73 ініціативи.  Під час здійснення аналізу та оцінки: два проєкти, спільні за тематикою, об'єднали в один, дев`ять – зняті з участі у конкурсі за заявами авторів проєктів. Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Експертна група конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади» розглянула 63 проєкти. Для реалізації на Правобережній частині міста - 20 проєктів, а на Лівобережній - 31 проєкт, на приєднаних територіях - 12.

«Якщо говорити про Вінницю, то тут зрозуміло, що 40 – великих і 11 – малих поєктів передбачено реалізувати у місті. Досить активно брали участь у конкурсі старостинські округи.  Вони цього року долучилися вперше. Зокрема,  подали по Деснянському старостинському округу – 1 великий та 1 малий проєкти, Стадницькому старостинському округу – 5 великих і 2 малих, Вінницько-Хутірському старостинському округу – 1 великий і 2 малих проєкти. Зазначу, що відповідно до Положення про конкурс, автор або уповноважена ним особа має право оскаржити висновок Експертної групи протягом 5 робочих днів після її засідання. Скарга надсилається в електронній формі на пошту конкурсу vinrada@vmr.gov.ua», - розповів під час засідання Експертної групи конкурсу заступник міського голови  Андрій Очеретний.

За результатами засідання 47 проєктів отримали позитивну оцінку. Деякі спірні питання запропоновано протягом 5 робочих днів доопрацювати департаментам. Андрій Очеретний додав, що у вересні мають підбити остаточні підсумки цьогорічного конкурсу. І винести на голосування, яке буде з 1 по 15 жовтня.

З «Мапою проєктів» на гугл-карті, на якій позначені проєкти, що беруть участь у конкурсі можна ознайомитися тут https://cutt.ly/KQ1QLUo . Також з усіма проєктами можна ознайомитися за посилання https://cutt.ly/NQ2jrEX .

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також