Вплив війни на дітей: соціологічне опитування матерів в Україні
22:47 10.11.2023
254

48% дітей почали боятись гучних звуків після повномасштабного вторгнення рф на територію України по даним соціологічного опитування групи Рейтинг.

Опитувальні діти віком з 3-17 років з усіх областей крім тимчасово окупований територій Криму та Донбасу, а також територій, де в момент опитування відсутній український мобільний зв'язок.

Згідно з результатами 62% матерів повідомляють, що їхні діти стали свідками або пережили “події, пов’язані з війною”.

Попри війну, 73% респондентів оцінюють психічне здоров’я своїх дітей як дуже добре або добре, проте водночас спостерігається, що дуже багато дітей бояться гучних звуків. Діти не виявляють повних ознак посттравматичного стресового розладу (ПТСР), але вплив війни відображається на них у різний спосіб.

Аудиторія: матері дітей віком 3-17 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів.

Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2.2%.

Терміни проведення: 29 жовтня – 2 листопада 2023 р. За можливості відповіді порівнювались з аналогічним опитуванням, проведеним у лютому 2023 року.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також