Якою буде вступна кампанія у 2023 році – МОН
16:30 23.11.2022
296

У Міністерстві освіти і науки України розповіли, якою буде вступна кампанія у 2023 році. Провести зовнішнє незалежне оцінювання в Україні поки неможливо через безпекову складову та труднощі логістики, підкреслив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Як альтернативу ЗНО, Міносвіти розглядає проведення у 2023 році удосконаленого національно мультипредметного тесту (НМТ).

Тестові завдання укладуть згідно з програмами ЗНО з відповідних предметів. НМТ міститиме обов’язковий та додатковий блоки. Плануємо, що обов’язковий блок буде складатися з чотирьох предметів: української мови, математики, історії України та іноземної мови (на вибір вступників будуть запропоновані англійська, французька, німецька та іспанська мови).

Учасники упродовж 90 хвилин виконуватимуть завдання з української мови та математики, а після короткої перерви ще 90 хвилин працюватимуть над завданнями з історії України та іноземної мови.

В окремий день вступники зможуть скласти додатковий блок НМТ з фізики, хімії чи біології, результатом якого можна буде замінити оцінку з історії України або іноземної мови. Тестування з додаткових предметів триватиме 75 хвилин.

Реєстрація для участі в НМТ планується у квітні, а тестування у червні – липні 2023 року в межах основної та додаткової сесій.

Також для вступу у 2023 році можуть бути використані результати НМТ 2022 року та ЗНО 2020-2021 років.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також