Що допомагає українцям зберігати високий рівень психологічного добробуту - дослідження
13:00 29.12.2022
278

У вересні в Україні вперше від початку повномасштабної війни провели дослідження психологічного стану населення. Його результати можна назвати відносно позитивними. Суб’єктивна оцінка психологічного добробуту українців становила – 6,7 бала з 9 можливих. Це характерно для всіх демографічних груп і регіонів. 

Тож попри війну та життя у стресі українці зберігають гарний показник психологічного стану. Такий феномен нашої стійкості має пояснення. 

 

  • Високий рівень резильєнтності

Це вміння успішно протистояти зовнішнім і внутрішнім викликам та долати стрес конструктивним шляхом. Якщо простими словами: українці – стресостійка нація.
 

  • Дипломатичність та підтримка

Ми демократичні, поважаємо свою культуру та культуру інших. Тож маємо підтримку та гарне ставлення багатьох країн. І таке загальносвітове визнання робить нас більш впевненими та стійкими.
 

  • Життя та гідність, як головні цінності

Згідно з опитуванням, 81% українців зазначили, що найбільша цінність для них – життя, 79% – гідність. Це можливо через притаманну нам систему цінностей, яка спрямована на виживання, а не на руйнування. Це дозволяє нам жити якісніше, попри складні обставини та проблеми.
 

  • Впевненість у власних силах

Більша частина українців (55%) зазначили, що в змозі впоратися з життєвими викликами.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також