Повторні медичні огляди для громадян, раніше визнаних обмежено придатними, розпочнуться у середині травня
18:10 14.04.2024
257

Повторні медичні огляди для громадян, раніше визначених як "обмежено придатні" до військової служби, розпочнуться у середині травня.

Це повідомив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад 12 квітня, згідно з інформацією на сайті конгресу.

"Зараз триває процес погодження змін до наказу 402, що регулює процедуру військово-лікарської експертизи в Збройних Силах України, після чого з середини травня ми розпочнемо переогляд придатності тих осіб, які були класифіковані як обмежено придатні", - зазначив Гаврилюк.

Також він відмітив, що Міноборони успішно оновило електронну систему "Оберіг", яка забезпечує цифрове документування усіх етапів мобілізаційного процесу і інтегрована з різними державними органами, включаючи Податкову службу, Міністерство юстиції та інші.

"До кінця липня ми плануємо відкрити ще 22 рекрутингові центри, і вже зафіксовано понад тисячу звернень до вже функціонуючих центрів, з яких понад 200 осіб вже оформляються на службу", - додав заступник міністра.

Попередньо, 3 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон № 3621-IX, який скасовує статус "обмежено придатний". Закон вступить у силу 4 травня 2024 року, і всі відповідні особи мають пройти повторну військово-медичну комісію до 4 лютого 2025 року.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також