Вінничани попросили у міської влади запровадити «змішане» навчання та дозволити ремонтувати мобільні
13:27 22.01.2021
256

Наприкінці тижня на сайті електронних звернень вінничан до міської влади можна побачити п’ять петицій. Основні звернення стосуються послаблення карантинних обмежень.

Зокрема, вінничанин Олексій Недовес зареєстрував звернення щодо надання дозволу на здійснення підприємницької діяльності у сфері обслуговування та ремонту засобів мобільного зв'язку.

Прошу дозволити в межах своїх повноважень, ремонт засобів мобільного зв'язку, та продаж аксесуарів технічно необхідних для засобів зв'язку (зарядні пристрої, кабелі та енергоносії до мобільних телефонів) в місті Вінниця. Це життєво необхідні речі для забезпечення безпеки та отримання медичної допомоги. Додатково доводимо до Вашого відома, що такий дозвіл не буде мати жодних негативних наслідків щодо розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, так як звертання за послугами ремонту та купівля технічно необхідних аксесуарів до них має дуже малу кількість і не буде мати впливу на мобільність людей під час локдауну, проте ці поодинокі випадки будуть мати пряму і невідкладну життєву необхідність для обслуговування громадян у сфері зв'язку, - йдеться у повідомленні. 

Окрім того, автор зауважив, що подібне звернення також було передано президенту України.

Станом на 22 січня петицію підписали 87 осіб з 350 необхідних.

Вінничанка Ольга Симоненко звернулася до влади з проханням відновити змішану форму навчання по завершенню локдауну. Жінка зазначила, що повне дистанційне навчання не приносить дітям ні знань , ні користі, а тільки погіршує їх рівень і бажання вчитися. 

«Наполягаю на відновленні для 5 -12 класів ,після січневого локдауна, хоча б змішаної форми навчання, тиждень через тиждень по півкласу, що абсолютно можливо за рекомендаціями МОЗ і МОН, наголосила пані Ольга.

Станом на 22 січня петицію підписали 251 особа з 350 необхідних.

Ще одне звернення, яке було розміщене на сайті стосується «Забезпечення конституційного права вільного вибору форми навчання дітей через нормальну організацію усіх можливих варіантів». Його авторка Наталя Макарова пропонує створити окремі класи з постійною дистанційною формою навчання для тих, хто не бажає водити свою дитину до школи через острах вірусу Covid або з інших причин. 

Так як «тимчасовий» карантин вже фактично переростає у постійний через острах певної частини населення заразитися, «принести щось додому» або взагалі зайти в одне приміщення з іншими людьми, а інша частина категорично проти подібної ситуації, пропоную продумати варіант освіти, в якому були б враховані потреби усіх категорій здобувачів освіти незалежно від їх поглядів та вподобань, щоб в результаті не порушувались нічиї права та рекомендації не переростали безпідставно у «зобов'язаловку для всіх», - написала авторка.

Станом на 22 січня петицію підписали 113 осіб з 350 необхідних.

 

Автор: І like News (28991
Читайте також