Перша леді України анонсувала появу на Львівщині клініки із протезування Superhumans
11:30 23.12.2022
324

На Львівщині з’явиться новітня клініка Superhumans. Вона спеціалізуватиметься на протезуванні для дорослих і дітей, хірургічних операціях із реконструкції та відновлення понівечених частин тіла або обличчя, а також лікуванні посттравматичного стресового розладу.

Зазначається, що українські захисники матимуть доступ до сучасної та новітньої медицини, яка вже сьогодні існує у провідних клініках світу та рятує життя.

“ Цей український заклад  має повністю відновлювати українців після пережитого на війні. Повертати те, що намагався відібрати агресор: здоров’я, спроможність, можливості”, - зазначає Зеленська.

За її словами, нині заради цього ми відправляємо наших травмованих співвітчизників за кордон, “але незабаром усі найкращі світові практики будуть доступні в Україні”.

Також дружина Президента розповіла, над чим команда проєкту працює наразі.

Зокрема, зауважила вона, над запуском власної лабораторії з виробництва протезів із Superhumans уже працює німецька компанія Ottobock – незаперечний глобальний флагман технологій виготовлення різних видів протезів, ортезів та екзоскелетів (із представниками компанії ми щойно провели зустріч, під час мого візиту до Франції).

Окрім того, Олена додала, що консультації щодо ефективного й доступного власного виробництва протезів команді надає також компанія Ossur – провідний виробник біонічних й інших протезів з Ісландії.

 

Автор: Богдана Валігура
Читайте також