Міністр соціальної політики Оксана Жолнович: сучасне покоління українців має працювати довше для самозабезпечення
20:01 22.04.2024
305

Сучасне покоління українців у майбутньому буде працювати довше, залишатися активними на більш тривалий період і забезпечувати себе самостійно, зазначила Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович на форумі "Демографічне майбутнє України: Стратегія стійкості та відновлення".

"Робоча сила та пенсіонери в нашій країні наразі мають співвідношення один до одного, тому нам важливо вже зараз мислити про здоров'я населення, створювати інклюзивне середовище для збереження активності наших громадян, а також активно розвивати культуру сталого розвитку," - розповіла Жолнович.

За словами міністра, для забезпечення адекватного заміщення заробітку пенсією на рівні щонайменше 40%, вже сьогодні Україні потрібно приблизно 6 мільйонів працюючих, чого неможливо досягти тільки за рахунок народжуваності.

Жолнович також наголосила на важливості залучення людей, які емігрували з країни, включно з тими, хто виїхав через війну, представниками діаспори, та іноземцями, що шукають нові можливості для розвитку та оселення в Україні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa
Регіони
Сьогодні, 12:09
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa