Україна та ООН підписали спільний план для захисту прав дітей під час конфлікту з росією
13:12 19.08.2023
256

Україна та Організація Об'єднаних Націй (ООН) уклали спільний передбачальний план, спрямований на попередження та припинення серйозних порушень прав дітей під час ведення збройної агресії Росії. Інформація про цей крок розміщена на веб-сайті Офісу Президента.

Договір підписали Дар’я Герасимчук, радник-уповноважений Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, Деніз Браун, координаторка ООН в Україні, відповідальна за гуманітарні питання, та Мурат Шахін, голова представництва ЮНІСЕФ.

Затвердження цього документа у Нью-Йорку наступного тижня буде проведено особисто Вірджинією Гамба, спеціальним представником Генерального секретаря ООН з питань дітей і збройних конфліктів.

Ця угода є ключовим етапом у реалізації комплексного плану Bring Kids Back UA, який був започаткований ініціативою Володимира Зеленського. План об'єднує зусилля української влади, міжнародних організацій та іноземних урядів з метою повернення на батьківщину українських дітей, що були викрадені Росією.

"Це свідчить про зобов'язання України врятувати українських дітей від агресії російських окупантів та дотримання наших зобов'язань перед ООН, підписавши цей передбачальний план спільно з ООН. Ми сподіваємося, що наш приклад надихне інші країни в світі, оскільки це стосується українських дітей сьогодні, а завтра це може стати актуальним для будь-якої дитини у будь-якій країні", - заявила Дар'я Герасимчук.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також