На дорогах Вінниччини у аваріях травмувалось двоє людей: поліцейські встановлюють обставини автопригод
15:02 18.08.2023
326

У Вінницькому районі 17 серпня сталося дві дорожньо-транспортні пригоди. Люди, що постраждали в результаті аварій, були доставлені до лікарень. Слідчі з'ясовують причини цих подій. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

Одна з пригод трапилася в селищі Березина. Там зіткнулися автомобілі Volkswagen Jetta та Daewoo Lanos. 23-річний водій Volkswagen, роблячи поворот на перехресті, не врахував приближення іншого автомобіля, що рухався назустріч. Це спричинило зіткнення з Daewoo Lanos. У результаті аварії 50-річна пасажирка Lanos була госпіталізована до лікарні.

Цього самого дня в селі Пилява сталася дорожньо-транспортна пригода. Водій 50 років КАМАЗу, виїжджаючи з населеного пункту на автодорогу "Вінниця-Тиврів", зіткнувся з 16-річною жителькою села Дзвониха, яка йшла по дорозі у тому ж напрямку. Дівчину госпіталізували до лікарні. Водію здійснюють освідування. Транспортний засіб поміщено на арештмайданчик.

За цими подіями слідчі розпочали попереднє розслідування згідно з частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України, яка стосується порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. За цими нормами передбачена можливість накладення штрафу від трьох до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправних робіт тривалістю до двох років, або арешту строком до шести місяців, або обмеження волі тривалістю до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на той же строк.

Читайте також