Студенти з "ДНР", що здалися ЗСУ, заявили, що всі вони - українці
09:00 01.04.2022
295

Дев'ять студентів вишів фейкової "днр", яких насильно мобілізували на війну з Україною і які здалися ЗСУ, заявили, що всі вони - українці, - про це вони сказали на брифінгу у Києві 31 березня.

Відповідаючи на запитання журналіста, ким вони вважають себе – росіянами чи українцями, всі відповіли, що вважають себе громадянами України.

Так, студент першого курсу "Академії управління", який навчається за спеціальністю "менеджер-економіст", 20-річний Юрій Сєкач сказав: "З огляду на те, що в мене свідоцтво про народження українське, то, природно, я вважатиму себе громадянином України. у мене немає паспортів. Мені не видавали ані паспорт "днр", ані паспорт росії. А за паспортом України я не їздив, бо тоді казали, що будуть проблеми, отже, відповідно, я українець".

Те ж саме сказали й інші полонені, які брали участь у брифінгу.

Вони повторили, що їх примусово забрали нібито на навчання, не хотіли воювати, а потрапивши на війну, відчували повну безпорадність. Відразу хотіли здатися в полон і за першої нагоди зробили це.

"Зрозуміло, нам не хотілося копати окопи, будувати опорні пункти. Але ми не мали іншого виходу. У нас було таке командування, яке могло обійтися з нами доволі жорстоко", - заявив полонений Васильченко.

За словами полонених, ними командували російські військові, а їх самих використовували "як гарматне м'ясо".

Вони також подякували українським військовим за гуманне ставлення, за надану медичну допомогу.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також