Стефанчук підписав закон про олігархів
14:32 05.11.2021
292

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон про олігархів. Як повідомляється на офіційному сайті ВР, закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (№5599) передано на підпис президентові України.

3 листопада ВР усунула "неузгодженість" у законі про олігархів, уточнивши повноваження РНБО. Відповідне рішення депутати підтримали трьома голосуваннями. В уточненому тексті закону, опублікованому на сайті парламенту, зокрема, у його статті 5 вказується, що за клопотанням особи, щодо якої розглядається питання про визнання її олігархом, та на підставі відповідного рішення Ради національної безпеки та оборони України його особисті усні пояснення заслуховуються на засіданні РНБО. Уточненим текстом закону зміни вносяться також до статей 7 та 9 Закону. За всім уточненим текстом закону зазначається, що органом, який бере участь у процесі визнання особи олігархом, є РНБО.


У статті 5 також йдеться: рішення про визнання особи такою, яка має значну економічну та політичну вагу у суспільному житті (олігархом), приймається Радою національної безпеки та оборони України на підставі подання Кабінету Міністрів України, члена РНБО, Національного банку України, Служби безпеки України чи Антимонопольного комітету України.

 

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також