Українська збірна отримала бронзу на турнірі Insulin On Board CUP/Diaeuro 2022
20:30 23.06.2022
264

Комітет громадської ради з охорони здоров’я, реабілітації та соціальної політики, Вінницька обласна асоціація ендокринологів та Вінницька обласна асоціація громадян хворих на цукровий діабет «Благовіст» на запрошення Української Діабетичної Федерації взяли участь у турнірі Insulin On Board CUP/Diaeuro 2022.

Турнір відбувся 18–19 червня в спортивному комплексі Культурного центра Белоленка в місті Варшава.

В турнірі прийняли участь команди з Польщі, Хорватії, Португалії, Словенії, Болгарії та України.

Наша збірна виборола почесне трете місце та отримала бронзову нагороду.

«У 2012 році в Української Діабетичної Федерації виникла ідея провести паралельний до Чемпіонату Євро-2012 власний чемпіонат з футболу серед пацієнтів хворих на цукровий діабет. Тим самим показати, що діабет – це не хвороба, а спосіб життя. Багато світових політиків, зірок і просто відомих людей хворіють діабетом. При цьому вони живуть повноцінним життям. Ми запланували створити місцеву команду і тим самим довести, що наші пацієнти можуть займатися спортом, зокрема футболом за дотримання певних умов. У цю ідею мало хто вірив. Але Українська Діабетична Федерація допомогла створити таку команду. Кістяк команди був з Вінниці. Тренування проходили теж тут. Турнір відбувався у Києві. За перше місце тоді боролось 8 країн Європи. Фінальний матч проходив на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського, де наша збірна виборола срібло. Європейцям так сподобалась наша ідея, що вони почали її підтримувати і розвивати. Такий турнір почав відбуватись щороку», – розповідає лікар української збірної, президент Вінницької обласної асоціації ендокринологів, голова громадської ради при обласній військовій адміністрації Пилип Прудиус.

У зв’язку із введенням воєнного стану в країні, частина членів збірної України сьогодні знаходиться за кордоном, або є тимчасово переміщеними особами, тому вирішено було сформувати кістяк збірної зі складу основного складу команди жителів міста Вінниця та Вінницької області.

На заключному етапі до тренувань у місті Вінниця приєдналися футболісти, члени збірної з міст Чернігова та Києва, а також заслужений тренер України Анатолій Бегоян (місто Чернігів).

Тренер команди – вінничанин Павло Форманюк, який сьогодні виступає за футбольний клуб ЯСКО (Вінниця). Стадіон для тренування надала загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 26 Вінницької міської ради.

Медичний супровід тренувань та змагань команди проводили члени Вінницької обласної асоціації ендокринологів. Головний лікар команди – Пилип Прудиус.

У місті Варшава, на заключному етапі турніру, приєдналися члени української збірної, які проживали в Польщі, Австрії та Португалії.

Професійна підготовка та кваліфікований медичний супровід дозволили нашій команді здобути бронзу на турнірі Insulin On Board CUP/Diaeuro 2022.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також