Українська команда здобуває 37 медалей на міжнародних змаганнях з підводного спорту у Франції
11:20 26.02.2024
255

На міжнародних змаганнях з підводного спорту в Екс-Ан-Провансі, Франція, українська команда здобула вражаючий успіх, завоювавши в цілому 37 медалей, серед яких 21 золота, 6 срібних і 10 бронзових.

Цю новину оприлюднило Міністерство молоді та спорту України.

Загалом у змаганнях взяло участь 523 атлети з 18 країн, проте українську збірну представляли 28 видатних спортсменів. На початковому етапі Кубку світу 2024 року, українські учасники зібрали велику кількість нагород: 21 золоту, 6 срібних та 10 бронзових.

За даними Федерації підводного спорту України, видатні досягнення показали:

  • Софія Лама здобула дві золоті медалі;
  • Олексій Захаров, Вікторія Уварова, Артем Корнєєв, Єлизавета Гречихіна, Вероніка Воробйова, Нікіта Алексюк, а також чотири естафетні команди, до складу яких увійшли Давид Єлісєєв, Олександр Кузьменко, Сергій Сміщенко, Вікторія Уварова, Анастасія Макаренко, Вірсавія Березна, Варвара Мальцева, Анна Яковлева, Валерія Ячник, Ігор Кашпур, Ярослав Уманець і інші, також внесли значний вклад у загальну перемогу;
  • Срібні медалі завоювали Юлія Чумак, Артем Корнєєв, Олексій Захаров;
  • Бронзу отримали Анна Яковлева, Віталій Гора, Даніїл Яковлев, Ярослав Уманець.

Цей виступ української збірної на міжнародній арені в підводному спорті відзначився не тільки кількістю медалей, але й високим рівнем майстерності спортсменів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також