Збірна України обіграла Фінляндію у відборі до ЧС-2018
21:14 11.06.2017
255

Збірна України з футболу у рамках відбіркового етапу до Чемпіонату світу-2018 обіграла Фінляндію, повідомляє кореспондент УНН.

Андрій Шевченко випустив на матч фактично ідентичний склад у порівнянні із програною грою збірній Мальті. У порівнянні із попереднім матчем місця на полі не знайшлось лише Миколі Морозюку, якого замінив Богдан Бутко. Не справдились і численні пророкування ЗМІ про появу у старті Артема Бесєдіна – на вістрі атаки вийшов Євген Селезньов.

З перших хвилин збірна України забрала м’яч під свій контроль, втім це були здебільшого перепасовки на власній половині поля центральних захисників та Тараса Степаненка, адже далі пройти фіни не давали, перекриваючи на власній половині поля всі вільні зони– кілька довгих передач від Ярослава Ракицького своїх адресатів теж не знайшли.

Після цього потримати м’яч вирішили і фіни, на відміну від українців, їх контроль виявився ефективнішим - на 9 хвилині Томас Лам, прийшовши з центру поля, непогано з метрів 25-ти приклався по м’ячу – повз ближній кут П’ятова. Далі ситуація складалась подібним чином – українці тримали м’яч, безуспішно намагаючись підійти до воріт Градецькі, натомість фіни стріляли «зрідка, але мітко» - раз-пораз створюючи напругу біля воріт П’ятова. Візуально здавалось, що фіни роблять все на порядок швидше українців, жовто-синім же явно не вистачало швидкості.

На 35-ій хвилині українці завдали першого удару по воротах Градецьки – Євген Селезньов з розвороту пробив з лінії штрафного – удар для статистики, несильно і в руки фінському голкіперу. На 40-ій хвилині Селезньов знову нагадав про себе – після подачі Ярмоленка Євген пробивав головою по воротах фінів – вище.

Рахунок першого тайму став яскравим відображенням гри – нуль небезпечних моментів – нуль голів.

У другому таймі українці заграли набагато активніше – і це одразу ж принесло свої дивіденди у вигляді забитого голу. На 51-ій хвилині Руслан Маліновський здорово відгукнувся на передачу з глибини та з метрів 10-ти розстрілював Градецьки – кіпер з ударом впорався, втім проти добивання Коноплянки він був вже безсилим – 0:1.

На 63-ій хвилині українці ледь не привезли гол у власні ворота. Коноплянка невдало та невчасно послизнувся біля власних воріт, втім Теему Пукі, мабуть не любить подарунків, адже стовідсотковий м’яч нападник відправив вище воріт П’ятова. Численна українська торсида на фінському стадіоні з полегшенням видихнула.

На 72-ій хвилині фіни зрівняли рахунок. Ракицький, намагаючись вибити м’яч зі штрафної, вибив його у перекладину власних воріт. Від неї м’яч відскочив до одинокого Йоеля Похьянпало, якому за відсутності поблизу українських захисників не залишалось нічого крім як відправити м’яч у ворота П’ятова, що фін і зробив.

Музика для фінів грала недовго, симфонію фінського оркестру перервав вийшоовший на заміну Артем Бесєдін. На 74-ій хвилині Ракицький подав з флангу, а Бесєдін класно підсівши під м’яч, елегантно підсік його в ворота. Останні хвилини українці спокійно довели до перемоги – 1:2 на користь жовто-синіх.

Таким чином збірна України набирає 11 очок, випереджаючи на 1 пункт збірну Ісландію, яка перебуває на другій позиції в групі, вікінги ж свій матч розпочинають в ці хвилини проти лідера групи – хорватів.

Нагадаємо, А.Шевченко наголошував, що у фінів не буде додаткового тиску у грі через становище у турнірній таблиці, а також про те, що на "жовто-блакитних" очікує важка гра.

Джерело: УНН
Читайте також