У Вінниці відзначили кращих спортсменів
17:50 05.05.2023
272

У Вінниці сьогодні, 5 травня, вітали 55 спортсменів та тренерів, які здобули перемоги та визнання на міжнародних та Всеукраїнських змаганнях.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

Хлопців та дівчат нагородили подяками та подарунками Вінницької міської ради та комітету по фізичній культурі та спорту. Окрім того, боксер Костянтин Джус отримав посвідчення Майстра спорту України.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський. Під час промови він також висловив подяку нашим воїнам за те, що мужньо боронячи Україну, вони дають спортсменам можливість підіймати жовто-блакитний стяг на міжнародних та Всеукраїнських аренах.

«Наші спортсмени демонструють, що жодні перешкоди не можуть завадити досягненню мрій. Сьогодні вони мають важливу місію – представляти наше місто та країну за кордоном. Ми повинні підтримувати їх у їхніх досягненнях, адже вони роблять великий внесок у розвиток спорту. Я вдячний нашим спортсменам за їхні досягнення та бажаю їм міцного здоров'я, успіхів та нових перемог», – підкреслює Сергій Краєвський.

Так, спортсмени Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 Олександр Федоренко та Богдан Поліщук здобули дві нагороди – «срібну» та «бронзову» на міжнародних змаганнях «Татранський слалом».

Ірина Гребенчук та Вікторія Ружанська – спортсменки МДЮСШ № 5 стали бронзовими призерками серед молоді до 23 років на чемпіонаті Європи з сумо.

Серед нагороджених і краща захисниця сезону жіночої суперліги з баскетболу – Вікторія Огій з команди «Вінницькі Блискавки». За підсумками сезону вінничанки посіли п’яте місце серед дванадцяти команд вищого дивізіону країни, вигравши 14 матчів із 22. Нагороджував Вікторію спільно з Сергієм Краєвським – президент міської федерації баскетболу Марк Поляківський.

А боксер, фіналіст чемпіонату України серед молоді 2005-2006 р.н. – Костянтин Джус отримав посвідчення Майстра спорту України. Тренувався він в МКДЮСШ Вінниця у тренера Бориса Миколюка, після здобуття результатів, спортсмен перейшов до ШВСМ до тренера Леоніда Лоївського.

«Отримання посвідчення Майстра спорту України – це чіткий рубіж, який залишається на все життя», – зазначив Сергій Краєвський.

Подяки отримали й вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 3, а саме команда «Вінниця ВДПУ-МДЮСШ № 3, яка дебютувала на чемпіонаті України з гандболу серед чоловічих команд Вищої ліги, де посіла 4 місце в командному заліку, що є вдалим стартом у вищому дивізіоні. Варто відзначити, що гравці команди Віталій Мусієнко та Владислав Гудемчук ввійшли до п'ятірки найкращих бомбардирів Вищої ліги. Тренує спортсменів Наталя Свірщук.

Вінницькі хокеїсти на траві здобули срібло Кубка європейських чемпіонів «Трофі I». Змагання проходили у Відні (Австрія). Вінничани поступилися лише клубу «Кардіфф» із Уельсу з рахунком 2:4. Тренер Павло Мазур. Голова комітету по фізичній культурі та спорту ВМР Сергій Краєвський, зазначив, що на черзі чемпіонат України з хокею на траві та виступ в складі Національної збірної на чемпіонаті Європи. Він пройде наприкінці липня у Дубліні (Ірландія).

Також прославили Вінницю та Україну – акробатки, майстри спорту України – Каріна Островська, Аліна Пугач та Еліна Козачанська. Дівчата тріумфували на міжнародному турнірі «6th International Vegas Acro Cup» у Лас-Вегасі (США).

Зазначимо, що Вінниця очолює рейтинг серед рівня надання спортивних послуг. Про, що свідчать останні результати Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine. Також згідно з рейтингом серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл України 2022 року, проведеного згідно з наказом Міністерства молоді та спорту України, Вінницькі МДЮСШ № 2 та № 5 увійшли до десятки кращих шкіл України.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також