рф та білорусь хочуть позбавити членства у міжнародних спортивних федераціях
09:21 02.07.2022
253

росію та білорусь хочуть позбавити права транслювати міжнародні спортивні події. Заяву з такими вимогами підписали 33 країни.

Про це повідомляє Міністерство спорту і туризму Польщі

"Вимагаємо відібрати членство у російських та білоруських спортивних організацій у міжнародних федераціях, позбавити представників цих країн брати участь займати керівні посади міжнародних федерацій, а також позбавити прав на трансляції міжнародних спортивних подій в росії", - цитує слова Бортнічука офіційний сайт міністерства спорту та туризму Польщі.

Повідомляється, що спільну декларацію про подальші санкції проти росії і Білорусі у сфері спорту підписали 25 країн Євросоюзу, а також Велика Британія, Ліхтенштейн, Ісландія, США, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Південна Корея, Японія та Норвегія.

Зазначається, що документ не підписували Болгарія, Угорщина та Швейцарія.

У Міністерстві спорту Польщі нагадали, що це вже друга спільна позиція міністрів спорту Європи та інших частин світу. Перша була представлений 8 березня, незабаром після агресії Росії проти України.

Тоді міністри спорту рекомендували міжнародним федераціям виключити російських і білоруських спортсменів і команди з міжнародних змагань, а також позбавити Росію і Білорусь права на організацію великих міжнародних змагань.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також