Проект європейської Суперліги призупинили. Турнір покинули всі англійські команди
13:04 21.04.2021
304

Організатори футбольної Суперліги офіційно оголосили про припинення та перегляд турніру після виходу з нього всіх шести англійських команд. Про це в твіттері повідомив журналіст Associated Press Роб Харріс з посиланням на прес-реліз організації.

«Не дивлячись на заяви англійських клубів, зроблені під тиском, ми впевнені, що наші пропозиції повністю відповідають європейському законодавству та нормативним актам», - зазначено в публікації. За словами організаторів Суперліги, ідея турніру з'явилася тому, що «існуюча система не працює».

Напередодні стало відомо про вихід з Суперліги «Арсеналу», «Ліверпуля», «Манчестер Сіті», «Манчестер Юнайтед», «Тоттенхема» і «Челсі». Як повідомляє італійський журналіст Фабріціо Романо, проект також покинув міланський «Інтер».

19 квітня 12 європейських топ-клубів оголосили про створення футбольної Суперліги, в якій щорічно братимуть участь 20 кращих команд Європи. Засновниками турніру також виступили іспанські «Барселона», «Атлетіко» і «Реал», італійські «Мілан» і «Ювентус». Організатори залишили ще три місця для постійних учасників турніру і п'ять - для команд, які будуть відбиратися на турнір щорічно.

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) спільно з асоціаціями Англії, Іспанії та Італії заявив, що учасників «цинічного проекту» Суперліги виключать з Єврокубків і національних чемпіонатів. А футболістам команд - учасниць турніру заборонять виступати за національні збірні, в тому числі і на чемпіонатах світу та Європи.

Читайте також