Оголошені імена прапороносців збірної України на Олімпіаді-2022 в Пекіні
19:57 19.02.2022
261

Україна визначилася із прапороносцем на закритті Олімпійських ігор в Пекіні, які пройдуть завтра на славнозвісному стадіоні "Пташине гніздо", повідомляє НОК України.

Слід зауважити, що Ігри в Пекіні-2022 стануть найзбалансованішими у гендерному плані в історії. У порівнянні з Пхьончханом-2018 відсоток жінок збільшився з 41 до 45. Це стало можливим завдяки появі нових дисциплін, які увійшли до програми змагань.

Головною темою церемонії і героями дійства, за словами організаторів, стануть спортсмени, адже саме вони наполегливо тренувалися, багато працювали, щоб досягти результату.

Саме закриття буде нетривалим за часом і відбудеться у звичному, традиційному стилі. Одним з її лейтмотивів стане історичне досягнення Пекіна, як міста, яке вперше зуміло прийняти як літні, так і зимові Олімпійські ігри.

Прапор України на параді закриття пронесе титулована спортсменка, Олімпійська чемпіонка, чемпіонка світу, капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Білосюк (Підгрушна).

"Це вже мої четверті Олімпійські ігри і я вперше потрапляю на парад закриття. Дуже рада і горда, що маю честь нести прапор України. Пишаюся цим і хочу подякувати всім вболівальникам, всім українцям, які підтримували нас до останнього. Дякую!", - відзначила наша титулована спортсменка.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також