Українська спортсменка Світлана Малькова продовжує змагатися навіть після трагічної втрати матері
16:26 25.03.2024
260

Міністерство молоді та спорту України та Національний олімпійський комітет України висловили співчуття Світлані Мальковій у зв'язку із загибеллю її матері внаслідок ракетного обстрілу Миколаєва. Це повідомлено у заяві, оприлюдненій Комітетом молоді та спорту.

Олена Сиванич, мати Світлани Малькової, загинула під час ракетного обстрілу міста Миколаїва. Трагедія не завадила спортсменці продовжувати змагання на міжнародному рівні, зокрема, участь у Кубку світу у німецькому місті Котбусі, який має важливе значення як кваліфікаційний для Олімпійських ігор 2024 року.

Міністерство молоді та спорту України та НОК України звернулися до Міжнародного олімпійського комітету, Міжнародної федерації гімнастики та Федерації гімнастики Німеччини із проханням відсторонити від змагань спортсменів, які підтримують російську агресію проти України. Проте, не дивлячись на це звернення, ці спортсмени все ж отримали дозвіл на участь у Кубку світу у Котбусі.

У своїй заяві Комітет молоді та спорту висловив обурення тим, що українська спортсменка Світлана Малькова змушена змагатися на одному полі з атлетами, які підтримують воєнну агресію. Така ситуація фактично є підтримкою тих, хто стоїть за загибеллю матері української спортсменки.

Комітет також наголосив на тому, що участь російських спортсменів у змаганнях є своєрідною підтримкою їхніх воєнних дій, які спричинили трагічну втрату для сім'ї Малькової.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також