Друга ракетка світу Наомі Осака знялася з чемпіонату через психологічні проблеми
18:00 02.06.2021
303

Японська тенісистка Наомі Осака, 23-річна друга ракетка світу, вирішила не продовжувати участь у Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу. Про це вона повідомила в своїх соціальних мережах.

Перед початком Roland Garros чотириразова переможниця турнірів серії Великого шолома заявила, що не братиме участі в обов'язкових прес-конференціях в знак протесту проти системи, яка «примушує спортсменів спілкуватися з журналістами, коли вони страждають від психічних проблем».

Організатори попросили Осаку переглянути свою позицію, але та після перемоги в першому раунді над румункою Патрісією-Марією Тіг 30 травня всі ж відмовилася спілкуватися зі ЗМІ. За це японську спортсменку оштрафували на $ 15 тисяч і пригрозили дискваліфікацією.

«Я думаю, що зараз для турніру, інших гравців і мого благополуччя буде краще знятися [з турніру], щоб всі могли зосередитися на тенісі», - пише друга ракетка світу.

За словами Осаки, після Відкритого чемпіонату США 2018 року вона страждала на депресію. Спортсменка називає себе інтровертом і каже, що на змаганнях часто одягає навушники, щоб притупити тривогу від соціофобії. Японка зізналася, що відчуває сильний стрес кожен раз, коли їй доводиться спілкуватися з репортерами.

«Тенісна преса завжди була добра до мене (і я хочу окремо вибачитися перед усіма хорошими журналістами, яких могла образити), але у мене немає природної схильності до публічних виступів, і я дуже переживаю, коли мені потрібно говорити з медіа з усього світу. Я дуже нервую », - ділиться Осака.

Вона вирішила взяти невелику перерву у виступах і хоче обговорити з організаторами тенісних турнірів можливі зміни, щоб зробити змагання більш комфортними для гравців, преси та вболівальників.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також