Чемпіонку Європи з важкої атлетики Ірину Деху відсторонили від Чемпіонату Світу через допінговий скандал
18:00 30.08.2023
260

За виявлення забороненої речовини в організмі, чинну чемпіонку Європи з важкої атлетики, Ірину Деху, тимчасово відсторонили від участі у змаганнях. Це означає, що вона не зможе взяти участь у Чемпіонаті світу-2023, запланованому на 4–17 вересня в Ер-Ріяді.

За повідомленням "Суспільного Спорту", Національний антидопінговий центр України підтвердив, що в організмі спортсменки була знайдена заборонена речовина – дегідрохлорметилтестостерон. Цей препарат спрямований на підтримку процесу одужання після серйозних травм та операцій.

Випадок з Іриною Дехою є четвертим випадком можливого допінгу в українському спорті за останні дев'ять місяців. Ці інциденти обумовлені наявністю заборонених речовин у пробах інших спортсменів, таких як Аліна Марущак, Руслан Кожакін та Богдан Тараненко.

Відсутність Дехи в змаганнях є єдиною втратою для України перед стартом чемпіонату світу. Решта лідерів команди все одно візьмуть участь у змаганнях.

Чемпіонат світу-2023 з важкої атлетики має велике значення в цьому сезоні, не лише через боротьбу за медалі, але й через залікові очки для участі у Олімпіаді-2024.

У змаганнях, що відбудуться в Ер-Ріяді, будуть розіграні медалі в 20 вагових категоріях для чоловіків та жінок. Україну буде представляти сім спортсменів у п'яти категоріях серед жінок та двоє серед чоловіків. Проте через відсторонення Ірини Дехи, одна з ключових учасниць команди, не зможе брати участь в турнірі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також