Скласти мультитест можна буде в 30-х країнах Європи – Шкарлет
20:54 17.05.2022
262

Українські абітурієнти, які знаходяться закордоном, зможуть скласти національний мультипредметний тест в 30 країнах Європи.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі національного телемарафону 17 травня заявив, що звернувся до міністрів освіти європейських країн.

"На сьогодні у нас питання залишається лише по Греції, Словенії і Хорватії, по всіх інших країнах в нас вже опрацьовуються матеріали", – сказав міністр.

Зараз також у міністерстві розглядають можливість дозволити вступати до вишів випускникам з окупованих територій, зокрема вже після завершення вступної кампанії.

При цьому він додав, що сесій мультитесту на окупованих територіях не буде, щоб не допустити окупантів до державних реєстрів, які зараз там заблоковані."Для випускників організовано мінімум три тестові сесії, але при цьому після закінчення вступної кампанії і при виїзді їх на підконтрольну територію абітурієнти зможуть вступити до закладів вищої освіти і пізніше" – сказав Шкарлет.

Окрім мультипредметного тесту у вступників також буде можливість потрапити на навчання до вишу і за співбесідою, але в такому випадку лише за контрактом.

Міністр також згадав і про вступників на магістратуру, зокрема  тести для них будуть доступні за окремими спеціальностями: "Право", "Міжнародне право", "Соціальні та поведінкові науки", "Журналістика", "Управління та адміністрування", "Публічне управління та адміністрування", "Міжнародні відносини".

Шкарлет також зазначив, що в Україні наразі 280 шкіл, які більшою частиною знаходяться на окупованих територіях, вже завершили навчання.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також