Шмигаль: росія не приховує агресивні плани
19:32 06.05.2022
262

На сьогодні багато країн перебувають під ризиком продовження російської агресії.

Таке переконання висловив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю журналістам польського суспільного мовника TVP.

«Ми протягом всіх цих 71 дня неодноразово чули офіційні заяви керівництва російської федерації про повернення так званих сфер впливу російської імперії або колишнього Радянського Союзу, шкодування за тим, що якісь сфери впливу втрачені. Недозволення країнам вступати в НАТО, тому що вони належать до сфер впливу, і так далі. Тобто, всі ці заяви несуть під собою фактично однозначні натяки, і безумовно, сьогодні багато країн перебувають під ризиком можливостей продовження агресії. Якби росії вдалося і вдало пройшла так звана спецоперація, а насправді страшна війна, яка відбувається за останні 80 років на Європейському континенті, то не виключено, що росія не зупинилась би лише в Україні», - заявив Шмигаль.

На його переконання, сьогодні всі країни цивілізованого світу мають об’єднатися і зупинити росію, не давши їй продовжувати війну і ті звірства, які вона вчиняє в Україні.

«Для цього санкції – це хороший інструмент. Зброя для українців – це прекрасний інструмент. Підтримка України – дякуємо за це!» - наголосив Прем’єр-міністр.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також