Шість громад Вінниччини готуються до впровадження інституту помічника ветерана
12:13 30.05.2023
255

Вінницька область входить до четвірки областей, де буде впроваджено інститут помічника ветерана протягом наступних шести місяців. Про це було заявлено під час наради Начальника ОВА Сергія Борзова з головами громад, які беруть участь у пілотному проєкті. До цієї четвірки входять Вінницька, Хмільницька, Гайсинська, Тульчинська, Жмеринська та Могилів-Подільська громади.

Основна мета цього проєкту полягає в наданні комплексної допомоги та підтримки ветеранам війни, членам їх сімей та родинам загиблих героїв. Ідея полягає в тому, щоб допомогти нашим захисникам перейти з військової служби до цивільного життя. Головна мета полягає у забезпеченні реальної підтримки всім ветеранам.

Під час наради було звернуто увагу на створення сервісних офісів у громадах, які надаватимуть послуги ветеранам. Ці приміщення повинні повністю відповідати вимогам доступності. Важливо, що помічниками ветеранів можуть стати люди, які самі брали участь у бойових діях або є членами їх сімей.

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна підкреслила, що Вінниччина має значний досвід у розвитку ветеранської політики. Вона зазначила, що область стала однією з перших в Україні, де було розпочато роботу з впровадження ветеранської політики. Вона вірить, що з поставленими завданнями впораються.

Підсумуючи зустріч, Начальник ОВА Сергій Борзов підкреслив, що турбота про ветеранів є великою відповідальністю для кожного. Важливо, щоб всі розуміли, як діяти в цій справі. Необхідно, щоб жоден ветеран не залишався наодинці зі своїми проблемами, а отримував підтримку в усіх сферах життя, включаючи освіту, працевлаштування та підприємництво.

Попереду стоїть багато викликів, і робота в громадах має бути організована таким чином, щоб ветерани відчували максимальну підтримку.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також