Російський олігарх про плани РФ конфіскувати закордонні активи: Це відкине нас у 1917 рік
12:30 11.03.2022
366

Очільник російського "Норнікеля" Володимир Потанін, якого називають олігархом, заявив, що до питання конфіскації підприємств тих фірм, які оголосили про вихід із російського ринку, треба підходити дуже обережно, - про це повідомляє  ТГ-канал Норнікеля.

«Конфіскація закордонних активів відкине нас на сто років назад, у 1917 рік, і наслідки такого кроку – глобальну недовіру до Росії з боку інвесторів – ми відчуватимемо багато десятиліть», - заявив Потанін.

Потім він висловлює припущення, що у багатьох компаній «рішення про призупинення діяльності в Росії носить дещо емоційний характер». Тому, як припускає Потанін, вони ще можуть повернутися. Проте конфіскація унеможливить це.

Потанін пропонує замість конфіскації інші варіанти: «націоналізацію – викуп підприємств у власника та подальше їхнє обернення у державну власність» або «зовнішнє управління на таких підприємствах».

Після початку війни Росії проти України десятки великих світових компаній та брендів із різних сфер та країн оголосили про припинення своєї роботи в росії.

Партія влади «Єдина Росія» робила з цього приводу суперечливі заяви, зокрема пропонувала націоналізувати активи таких компаній, оскільки, на їхню думку, відхід із ринку можна розцінити як навмисне банкрутство.

Компанія Потаніна «Норнікель» є найбільшим світовим виробником паладію та високосортного нікелю з частками на ринку 40% та 20% відповідно, а також значним виробником міді та платини.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також