росія намагається наступати на Кривий Ріг та Миколаїв – Генштаб
09:00 02.05.2022
263

російська армія намагається вийти на адміністративні кордони Херсонської області, щоб вести наступи на Миколаїв та Кривий Ріг, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"На Південнобузькому напрямку противник силами визначених підрозділів веде бойові дії з метою виходу на адміністративні межі Херсонської області та створення сприятливих умов для наступу на Миколаїв та Кривий Ріг", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі додали, що на Волинському та Поліському напрямках російські війська активних дій не вели, але є загроза ракетних ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури України з території Білорусі. Також є ризик провокацій у населених пунктах біля державного кордону України зі звинуваченням у них підрозділів української армії.

На Сіверському напрямку агресор обстріляв українські підрозділи біля Сеньківки. росія вела розвідку з безпілотника для уточнення становища українських військ у Сумському напрямку.

На Слобожанському напрямку противник обстрілював позиції сил оборони України з мінометів у районах населених пунктів Уди та Прудянка, але окупанти зазнали втрат у районі населеного пункту Старий Салтів.

На Ізюмському напрямку агресора намагався вести наступальні дії, але зазнав поразки і зазнав втрат у живій силі та техніці.

На Донецькому та Таврійському напрямах окупанти намагалися встановити повний контроль над населеними пунктами Рубіжне та Попасна, проте зазнали також поразки та зазнали втрат.

Агресор безуспішно вчиняв штурмові дії в районі населених пунктів Озерне та Мар'їнка, а також зазнав втрат в районі населених пунктів Времівка та Зелене Поле.

"Основні зусилля окупанти зосередили на Криворізькому напрямку. Вели артилерійський вогонь по позиціях наших підрозділів у районах Таврійського, Осокорівки, Трудолюбівки та Князівки", - зазначається у повідомленні.

З метою уточнення обстановки та виявлення позицій українських підрозділів ворог провів повітряну розвідку із залученням БПЛА у східній частині Миколаївської та північно-західній частині Херсонської області.

"російські окупанти продовжують протиправні дії проти громадян України на тимчасово зайнятих територіях. Перешкоджають вільному переміщенню наших громадян на незахоплену росіянами територію України", - додали в Генштабі.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також