рф знову вимагає від Вікіпедії видалити правду про воєнні злочини в Україні
13:59 05.04.2022
278

В Роскомнадзорі вважають, що росіянам не потрібно знати правду. Вони неодноразово погрожували заблокувати онлайн-енциклопедію "Вікіпедія".

За їх словами, сайт нібито хибно висвітлює "спецоперацію" в Україні. Зараз рф вимагає у Вікіпедії видалити правду про військові злочини, вчинені в Україні. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України у Телеграмі.

Вікіпедія повідомила про претензії роскомнадзору до змісту п’яти матеріалів через закон рф «про фейки», зокрема це «Битва за Київ (2022)», «Військові злочини в період вторгнення росії в Україну», «Обстріл лікарні в Маріуполі», «Руйнування Маріупольського театру (2022)», «Різанина в Бучі».

«Вимагають видалити інформацію, але яку саме - не повідомляють», - зауважили у спільноті.

«Роскомнадзор неодноразово погрожував заблокувати сайт на території рф за начебто неправильне висвітлення «спецоперації» в Україні. Росіянам не потрібно знати правду, вважають в роскомнадзорі», - додали у Центрі.

Вікіпедія - загальнодоступна вільна багатомовна онлайн-енциклопедія, яку може редагувати кожен. Перед публікацією кожна стаття в енциклопедії перевіряється незалежними експертами спільноти, якою опікується неприбуткова організація «Фонд Вікімедіа».

Автор: Павло Петрушко
Читайте також