Життя в руках героїв: Вінницькі рятувальники врятували жінку від смертельної небезпеки
17:07 13.07.2023
269

На початку липня під час фестивалю у Вінниці двоє працівників Служби порятунку надали домедичну жінці, яка втратила свідомість, та врятували її життя.

Ігор Ставрунов - прапорщик служби цивільного захисту і фельдшер за фахом, почувши крики людей про допомогу, швидко зорієнтувався та побачив натовп, який оточив безсвідому жінку, що впала на землю.

«Підбігши до неї, він разом із фахівцем відділу забезпечення заходів попередження НС у Вінницькому районі Валерією Грох почали надавати потерпілій домедичну допомогу. Оперативна оцінка життєвих показників та швидка серцево-легенева реанімація спрацювали. І, вже свідому жінку наші рятувальники передали бригаді екстреної медичної допомоги, яка прибула на місце за лічені хвилини та продовжила надавати вже фахову медичну допомогу», - повідомляє ДСНС у Вінницькій області.

На щастя, Тетяна, про яку мовиться, одужала та щиро вдячна тим, хто того дня опинився поруч, адже врятоване найголовніше – людське життя. Наші ж герої ще раз довели факт, що вирішальне значення для збереження життя і здоров’я людей має вчасне і правильне надання домедичної допомоги. Отримати її ази, як Ігор, так і Валерія порадили всім вінничанам.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також