У Вінниці до Всесвітнього дня боротьби з глаукомою обстежили людей з інвалідністю та ВПО
18:00 06.03.2023
294

У Вінниці до Всесвітнього дня боротьби з глаукомою Волонтерський штаб "Українська команда" Вінниччини, Фонд Людмили Станіславенко та ГО "Гармонія організували обстеження людей з інвалідністю та ВПО.

"6 березня, увесь світ відзначає Всесвітній день боротьби з глаукомою. Цей день має на меті підвищення уваги до проблеми глаукоми та популяризацію профілактики очних захворювань"- розповідає лікар офтальмолог Катерина Андрюшкова.



По усій Україні акції до цього дня проводяться вже понад 10 років на Вінниччині вже понад 5 років і як зазначають організатори більшість людей не знають про існування такої хвороби.

"З метою популяризації профілактики та боротьби з глаукомою, фонд Людмили Станіславенко та Катерина Андрюшкова вже 5 років поспіль проводять різноманітні заходи, щоб інформувати людей про ризики та профілактику глаукоми" - повідомляє волонтерка та громадська діячка Людмила Станіславенко

Однією з таких акцій була лекція для жінок з #КУЖ_Вінниця, де розповідали про те, як вчасно виявити хворобу та звернутись до лікаря"

"Волонтерський штаб "Українська команда" Вінниччини, Фонд Людмили Станіславенко та ГО "Гармонія" організували огляд очей для людей з інвалідністю та ВПО. Результати огляду були дуже гарні, і всі, кого оглянули, мали нормальний очний тиск, що свідчить про їхнє добре здоров'я"- зазначив Генадій Ткачук. 

Окрім цього, пані Катерина Андрюшкова провела лекцію про всі ризики та як вчасно виявити та запобігти проблемам зі зором. 

Але як зазначають організатори - це тільки початок  та протягом цього тижня буде проведено ще не одну лекцію і оглянуто десятки людей.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також