У Вінниці безкоштовно тестуватимуть на ВІЛ. Де саме це робитимуть?
19:00 13.05.2021
314

У Вінниці 14 травня розпочнеться та триватиме протягом наступного тижня безкоштовне тестуватимуть на ВІЛ. Акція проводиться до Дня пам’яті померлих від СНІДу. 

Забір крові на наявність антитіл до ВІЛ буде проводитися 14 травня з 10 до 16 години на базі мобільної амбулаторії КНП ВОР «Клінічний Центр інфекційних хвороб» на території вокзального комплексу станції Вінниця, а також 16, 17, 18, 19, 20, 21 травня на Європейській площі з 12.00 до 17.00.

ВІЛ-інфекція, як і раніше залишається невиліковним захворюванням. Тестування на ВІЛ – найкращий спосіб профілактики ВІЛ. Адже щойно людина дізнається про свій позитивний статус, вона зазвичай змінює свою поведінку і приймає рішення про використання бар’єрної контрацепції та початок антиретровірусної терапії, яка може врятувати людині життя.

В Україні близько 250 000 людей живуть з ВІЛ, і половина з них не знає про свій статус. Водночас серед тих, хто дізнався про свій статус та розпочав АРВ-терапію, 94% людей досягли невизначуваного рівня вірусного навантаження.

За умови регулярного тестування на ВІЛ можна буде вчасно дізнатися про ВІЛ-позитивний статус та якомога раніше розпочати лікування — антиретровірусну терапію. А вона своєю чергою рятує життя.

 

Читайте також