Спалах хвороби Боткіна: 15 дітей та дорослі постраждали в Вінниці"
17:36 25.10.2023
261

На Вінничині підтверджено випадки хвороби Боткіна у 15 дітей, а також серед дорослих, вчитель і медсестра потрапили до списку постраждалих. За інформацією заступника начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області, Олександра Сорочана, станом на 25 жовтня вже 100 осіб у Вінниці занедужали гепатитом А. Із них 81 людина підтвердила цей діагноз лабораторним шляхом, серед них 66 дорослих та 15 дітей.

Серед постраждалих також виявили одного вчителя, двох працівників школи, одну медсестру та кілька хворих, які мають зв'язок із дитячими навчальними закладами.

Олександр Сорочан підкреслив, що наразі епідеміологи ще не знайшли зв'язок між цими випадками, і ведуть подальші розслідування. Фахівці з Центру громадського здоров'я МОЗ прибули до міста з Києва для надання допомоги і виявлення причин спалаху. Проводяться обстеження водопровідних та каналізаційних мереж, а також перевіряють постачальників питної води та харчових продуктів.

Зазначено, що основні заходи профілактики включають дотримання особистої гігієни, споживання лише кип'яченої води, та обережне миття овочів і фруктів перед їжею. Також важливо не самолікуватись і звертатись до лікаря для правильної діагностики та лікування.

Лікарні Вінниці вже розгорнули 130 ліжок для хворих на гепатит А та підготували резерв на ще 130 ліжко-місць. Влада впевнена, що ресурсів та медичних працівників достатньо для надання необхідної допомоги.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також