Заволоділи 1 млн 800 тис. грн бюджетних коштів: повідомлено про підозру підприємцям (ФОТО)
14:04 18.09.2023
358

Вінницька окружна прокуратура повідомила про підозру керівниці субпідрядної організації та її сину в справі про заволодіння бюджетними коштами в розмірі 1 млн 800 тис. грн шляхом зловживання своїм службовим становищем. Їм інкримінується вчинення цього злочину за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах згідно з частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування встановлено, що ці два приватних підприємці-субпідрядники завищили вартість опор та комплектуючих для робіт з влаштування зовнішнього освітлення на вулиці Батозькій у місті Вінниця протягом 2021-2022 років. Це призвело до заволодіння бюджетними коштами на суму 1 млн 800 тис. грн.

В рамках кримінального провадження проводяться слідчі дії для розкриття всіх обставин справи. У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області.

Важливо пам'ятати, що відповідно до Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також