За період повноммасштабного вторгнення Вінниччина привітно прийняла 13 прийомних сімей та 3 дитячих будинки сімейного типу
12:30 26.09.2022
257

Вінниччина від початку повномвсштабної війни прихистила 13 прийомних сімей та 3 дитячих будинки сімейного типу із зони бойових дій.

В умовах воєнного стану гостро постало питання про можливість реального захисту прав дітей, які стали жертвами російської агресії і залишились без піклування батьків чи перебувають у складних життєвих обставинах, - зазначає перша заступниця начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна.

До 30 територіальних громад області перемістилась 142 дитини, які залишились без батьків. Також є прийомні сім’ї, які переїхали на Вінниччину із гарячих точок країни, всі вони стоять на обліку.

Спільними зусиллями як обласної, так і місцевої влади, за допомоги Дитячого фонду ЮНІСЕФ, "Партнерство заради дитини", спільноти рибалок "VINFISHING" у стислі терміни облаштували будинокдля прийомної родини. Так в сім’ї з’явились ліжечка, холодильники, пральні машини, м’які меблі, власне те, що потрібно для комфортного проживання.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також