З початку року понад 100 людей загинули в автопригодах на Вінниччині
20:08 06.12.2022
254

За інформацією управління превентивної діяльності ГУНП області, за 11 місяців поточного року на автошляхах регіону сталась 2717 дорожньо-транспортних пригод, з яких 553 - з потерпілими. У цих автопригодах травмувались 681 людина та 120 загинули.

Як свідчить статистика, в автопригодах травмуються та гинуть діти. На жаль, у порівнянні з минулим роком кількість таких автопригод збільшилась.

Так, за 11 місяців поліцейські зафіксували 142 дорожньо–транспортних пригод за участі неповнолітніх, в яких 121 дитина отримала травми й 6 загинули.

Найчастіше причинами автопригод, що призводять до пошкоджень транспортних засобів, травмування та смертності громадян, є перевищення безпечної швидкості, порушення правил маневрування, недотримання дистанції, а також порушення правил проїзду перехресть.

Найбільшу кількість ДТП з травмованими та загиблими поліцейські фіксують у понеділок і вівторок з 17 по 18 годину.

Звертаємо увагу усіх учасників дорожнього руху – будьте обачними та обережними, безумовно дотримуйтесь правил дорожнього руху.

Закликаємо батьків обов’язково нагадувати дітям про основні правила пересування тротуарами та пішохідними доріжками, а також значення найпоширеніших дорожніх знаків та розміток.

Наразі через обмеження використання електроенергії унаслідок ракетних ударів на вулицях міста частково вимкнено освітлення. У таких умовах пішоходів помітити складніше.

Щоб убезпечити себе, радимо одягати світлий верхній одяг або чіпляти світловідбиваючі елементи. Таким чином ви будете більш помітними на неосвітлених вулицях.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також