З 18 травня перевірятимуть військово-облікові документи у певних категорій громадян при перетині кордону
17:01 18.05.2024
264

Речник ДПСУ Андрій Демченко розповів, що з 18 травня при перетині кордону у певних категорій громадян України перевірятимуть наявність військово-облікового документа. Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

З сьогоднішнього дня ми перевіряємо наявність військово-облікового документа з відповідними відмітками у певних категорій громадян. Це стосується осіб, заброньованих на час воєнного стану, тих, хто за висновком ВЛК непридатний до військової служби і виключений з військового обліку. Також перевіряються особи, які мають трьох і більше дітей до 18 років, самостійно виховують дитину, або мають дитину до 18 років і дружину, що проходить військову службу. Крім того, перевірка стосується інших категорій, які підпадають під можливість перетину кордону відповідно до пункту 2.6 правил перетину кордону і мають відстрочку від призову.

Демченко зазначив, що прикордонники не перевіряють наявність військово-облікового документа у водіїв, які здійснюють перевезення гуманітарних вантажів, водіїв міжнародних перевезень, осіб з інвалідністю та тих, хто супроводжує людей з інвалідністю або дітей з інвалідністю. Також це не стосується окремих посадових осіб державної служби, працівників залізниці, авіаційної та морської галузі.

Він додав, що через ці зміни, які вступили в силу з 18 травня, не було зафіксовано ажіотажу на кордоні. Хоча черги на кордоні з Польщею останніми днями були, це не пов'язано з перевірками військово-облікових документів.

"Чоловіки не становлять основної категорії тих, хто перетинає кордон", - підкреслив Демченко.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також