Вінниця змінює режим роботи світлофорів для оптимізації руху трамваїв
19:30 12.04.2024
274

З 13 квітня у Вінниці будуть змінені налаштування світлофорів на маршруті від Вишеньки до ринку Урожай, що вплине на регулювання руху трамваїв. Відповідно до нового режиму, Департамент транспорту та міської мобільності ВМР звертається до водіїв з проханням уважно стежити за дорожніми знаками на перетині трамвайних колій та дотримуватись правил давання переваги трамваям.

Режим роботи світлофорів буде змінено на чотирьох ключових перехрестях у місті, що включає вулиці Келецька – Політехнічна, Келецька – Проспект Юності, Келецька – 600-річчя, та Келецька – Данила Галицького. Ці зміни впроваджуються в тестовому режимі для покращення швидкості руху трамваїв та зменшення часу їх очікування на світлофорах.

На деяких перехрестях вздовж вулиці Келецька, раніше час червоного сигналу для трамваїв був довшим, ніж для інших видів транспорту. Однак з новими налаштуваннями, передбачається збільшення часу дозвільного сигналу на кожному з цих перехрестях приблизно на 20 секунд, що має збільшити середню швидкість трамваїв з 12,5 до 13,7 км/год.

Андрій Сорокін, директор департаменту транспорту та міської мобільності, зазначає, що вони будуть уважно моніторити ситуацію, щоб забезпечити, що внесені зміни ефективно сприяють покращенню руху громадського транспорту.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також