Вінниця підвищує енергоефективність: інсталювання ІТП в багатоповерхівках
18:11 27.12.2023
397

У Вінниці, під егідою міської ради, комунальне підприємство "Вінницяміськтеплоенерго" активно працює над підвищенням енергоефективності. В рамках інвестиційної програми на 2022-2023 роки, у період між опалювальними сезонами, у трьох багатоповерхівках на вулицях Стрілецькій та М. Литвиненко-Вольгемут були встановлені індивідуальні теплові пункти (ІТП). Це дозволило зменшити споживання енергоресурсів та підвищити якість послуг для мешканців. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Максим Білик, генеральний директор КП "Вінницяміськтеплоенерго", наголосив на успіхах проекту, включно з демонтажем 400 метрів аварійних надземних тепломереж та дахової котельні. Він також відзначив, що ІТП забезпечують автоматизоване регулювання нагріву води, циркуляцію та розподіл тепла, контролюючись через систему SCADA.

З огляду на поточні воєнні обставини, у департаменті міського господарства ВМР підкреслюють критичну важливість ініціатив з енергозбереження. Роман Фурман, директор департаменту, звертає увагу на необхідність бути готовими до можливих енергетичних криз і аварійних ситуацій.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також